Zondagochtend rond 7 uur stond ik in de keuken een kop thee te zetten, toen een dame uit de buurt zag lopen. Zij liet haar hondje uit, maar met een mondkapje op.

 Ik  vroeg me af waarom? Zondagochtend zo vroeg kom je bijna niemand tegen op straat, je loopt in de buitenlucht, of zou de dame zelf wat klachten hebben?  Zomaar wat vragen die door mijn hoofd gingen.

Corona

Het ongrijpbare van het Corona virus maakt veel mensen op dit moment angstig en onzeker.  Waar doe je goed aan? Niemand weet zeker wat er nu goed is, ook de artsen en wetenschappers niet. Het is iets nieuws waar we mee moeten dealen. En dat is heel erg lastig in onze haast “maakbare” wereld. Want half Nederland lijkt ondertussen wel viroloog en de meningen rollen over elkaar heen.

Maar wat zeggen ze nu eigenlijk echt? De intensivist dr. Gommers gaf ons land een kijkje wat er zou gebeuren als je wel echt naar de ander zou luisteren.

Hij vroeg zich af wat nu het echte probleem van de actiegroep #ikdoenietmeermee was en ging de dialoog aan. Hij veegde ze niet van tafel als een lastige rebellen, nee, hij ging luisteren. Met als resultaat dat hij nu gaat samenwerken met een influencer om meer jongeren te bereiken.

Jij

En jij? Wat doe jij?

Laat jij je leiden door je eigen emoties?  Luister je echt naar anderen? Volg je strikt de regels die opgelegd zijn, zoals JIJ ze gehoord hebt? Of vindt je het allemaal onzin en heb jij je eigen regels?

Een ding is zeker, we hebben elkaar nu meer nodig dan ooit en dat terwijl we  afstand moeten houden.  

Wat ook zeker is, is dat niemand weet hoelang dit zullen gaan duren, dus stop met het zoeken naar dat antwoord, dat zal niet komen. Probeer te accepteren dat we niet meer zullen krijgen wat we hadden. Maar dat we met elkaar wel kunnen werken aan een nieuwe goede werkelijkheid.

Ga in mogelijkheden denken, zoals dr. Gommers deed en vele andere, waardoor er een heleboel mooie creatieve mogelijkheden ontstonden.

Het is nu tijd om het oude op te ruimen en los te laten en met elkaar een nieuwe werkelijkheid en toekomst te creëren.

Heb je daar hulp bij nodig? Bel of mail me maar, en we gaan samen kijken hoe jij dat bereiken kunt.

Categories:

No responses yet

Geef een antwoord

Archieven
Categorieën