Joke was op school flink gepest. Ze had het wel eens tegen haar moeder gezegd, maar die had alleen gezegd dat ze zich niet op haar kop moest laten zitten.

Aan school kwam een eind, het pesten stopte, en Joke ging verder met haar leven, omdat ze er gewoon niet meer aan wilde denken.

Ze kwam een stoere, macho, wat narcistische man tegen, werd verliefd en trouwde.

Al snel begon het getreiter. Hij vond weinig goed aan haar en ze moest doen wat hij wilde, anders ……

Toen Joke de moed vond, ging ze bij hem weg.  Ze wilde het vergeten, en verder met haar leven. Dit lukte haar aardig, maar af en toe kwam het weer naar boven.

Maar, zei ze dan tegen zichzelf, je moet je niet zo aanstellen, het is voorbij.

Op haar werk waren ze blij met haar. Ze werkte hard en was tegen iedereen aardig. Wel viel het op dat ze niet vaak haar mening gaf en erg volgzaam was. Als iemand haar een compliment gaf, wuifde ze dat weg.

Joke had al jaren regelmatig een migraine aanval, maar ach, zoveel mensen hadden dat. En met de medicijnen van de huisarts ging het prima.

Klachten

Maar Joke kreeg steeds vaker vage klachten. Ze was regelmatig misselijk, zonder aanwijsbare reden, had allerlei allergieën en ze kreeg gewrichtsklachten die op ontstekingen leken.

En toen was ze het zat, ze ging naar een homeopaat, waar een vriendin van haar ook naar toe ging.

Deze constateerde dat Joke haar immuunsysteem volledig uitgeput was en vroeg of ze veel stress had. Joke ontkende, want alles was immers goed in haar leven?

Joke merkte niet meer dat ze stress had, dat haar lichaam eigenlijk continue alert was. Het pesten en haar relatie met een narcistische man had ze verdrongen.  Maar haar lichaam had het niet verdrongen en dat was wat de homeopaat zag. Hij nodigde Joke uit om haar levensverhaal eens op te schrijven en aan een vriendin te laten lezen.

Toen haar vriendin haar verhaal las dat ze met moeite had kunnen opschrijven, zag Joke tranen in haar ogen. Zij wist er niets van, Joke had er immers nooit over gepraat.

Herstel

Uiteindelijk moest Joke ook aan zichzelf toegeven dat ze trauma’s had opgelopen. Haar zelfbeeld was negatief, ze had haar gevoel op slot gezet en relaties ging ze uit de weg, dat vond ze zichzelf ook niet waard.

Joke besloot er iets aan te gaan doen en ging in behandeling. Dit was voor haar de beste stap van haar leven. Na haar behandeling voelde ze zich voor het eerst in haar leven echt gelukkig, en de meeste lichamelijke klachten verdwenen of namen heel sterk af.

Remedie van dit verhaal?

Jij kunt met je hoofd ontkennen dat er iets gebeurd is, maar er zal een moment komen dat je lichaam je terugfluit.

Dus, probeer jij angstvallig iets te vergeten? Neem contact op met me, dan gaan we samen aan de slag.

Categories:

No responses yet

Geef een antwoord

Archieven
Categorieën