1H8A8300-2

Mijn naam is Nel Snaterse  en ik woon in het mooie Rotterdam.

Met vallen en opstaan heb ik mijn lessen geleerd, en achteraf kan ik zeggen, het was niet altijd leuk, maar zeer waardevol.

Jarenlang ben ik me niet bewust geweest van de trauma’s die ik met me meedroeg. Wel was ik altijd opzoek naar “iets”, want wat klopte er nu niet aan mijn gevoel, mijn reactie en hoe ik met mensen omging. En waarom wist ik niets meer van mijn jeugd?

Mijn zoektocht leidde me langs diverse behandelaren, maar ik had altijd het gevoel dat ik niet bij de kern kwam. Verstandelijk wist ik het allemaal wel, maar gevoelsmatig?

Daardoor ging ik op zoek naar psychologische, filosofische en spirituele antwoorden. Dat heeft me veel geleerd over mezelf, over andere en over de wereld.

Toen ik een therapeut tegenkwam die mij met veel geduld leerde stil te worden en naar mijn gevoel te gaan kon ik alle vraagtekens loslaten. Voor het eerst in mijn leven voelde ik me “heel”.

Jarenlang kon ik daarna al mijn energie kwijt als vrijwillig medewerker bij Slachtofferhulp Nederland, die mensen emotioneel en psychisch ondersteunt na een traumatisch incident. Waarvoor ik uiteraard jaarlijks scholing, bijscholing en intervisie volgde. Tot ik naar meer ging verlangen.

Wat ik nu deed, was na een beperkt aantal gesprekken doorverwijzen naar de hulpverlening.  En ik wist dat ik de meeste cliënten dan doorverwees naar een wachtlijst.  Terwijl ik ondertussen kennis had opgedaan, zowel intern als extern om een volledig coaching-traject te doorlopen met een cliënt. Dit ben ik gaan toetsen door een opleiding counselor en trauma coaching te gaan doen, met goed gevolg.

Begin 2018 kreeg ik verkeersongeval, waardoor ik lang moest revalideren.  Tijdens dit proces realiseerde ik me dat ik mijn hele leven al droomde , maar niet de stappen zette om ze te verwezenlijken.

Een eigen praktijk beginnen, binnen mijn werkveld als vrijwilliger: trauma-coaching.

Die drive die tijdens van mijn revalidatie is ontstaan, is een overtuiging dat de Schepper deze levensweg voor mij heeft uitgestippeld. 

Het werd tijd dat ik daarnaar ging luisteren. De drive is omgezet naar daden. Mijn comfortzone was dromen, en daar ben ik uitgestapt.

Ik gunde mezelf een leven zonder traumapijn en dat gun ik jou ook. Zodat er voor jou ook ruimte komt om je dromen te verwezenlijken.

Een kleine veilige haven, dat is wat ik bieden mag, om samen met jou te werken aan een betere versie van jezelf.

Nel in een paar woorden:

Respectvol

Houd van mensen

Denkt in mogelijkheden

Meelevend

Vrolijk

Geeft niet op

Doorzetter

Afspraak is afspraak

Kernwaarden

Toen de plannen voor deze praktijk ontstonden, vroeg ik mij af wat ik mijn cliënten wilde meegeven

Geloof, hoop en liefde

Dit heeft alles in zich waar ik voor wil staan, en dus ook mijn cliënten wil bieden.

 

Geloof in God

Geloof in een leven zonder trauma

Geloof in jezelf

Hoop dat jij echt gaat leven (en stopt met overleven)

Hoop op respect

Hoop op vrijheid

Liefde voor jezelf

Liefde voor het leven

Liefde voor je medemens